De waarde van design zit in de manier van denken van de ontwerper. Deze gebruikt een frisse aanpak in de vertaalslag van idee naar product. Combineer deze aanpak met talent en passie, en inspirerende producten ontstaan.

In de opleiding in het DesignAtelier leer je een idee te ontwikkelen tot een concreet product en leer je over deze manier van ‘design denken‘. Het atelier geeft ruimte en persoonlijke begeleiding in het ontdekken en ontplooien van je creatieve talenten. Het zorgt ervoor dat je passie om te creëren leidt tot nieuwe opportuniteiten in je professioneel leven.

Aan de hand van theoretische lessen leer je de basis vakken, vaardigheden en competenties van een productdesigner maar leer je ook hoe je deze manier van denken kan toepassen op verschillende domeinen. Tijdens het schooljaar krijg je de mogelijkheid om aan eigen projecten te werken, daarin resultaten te boeken en deze te presenteren aan designers uit binnen en buitenland. Bovendien zorgt de persoonlijke begeleiding van de docent voor een boost in je resultaten.

Het DesignAtelier is een plaats waar je jezelf de tijd en ruimte gunt om je creatief talent te laten ontplooien. Het is ideaal voor personen uit de creatieve sector (grafisch, architectuur,… ), de maak-sector (ingenieurs, vakmannen,…) of de startende ondernemer die een passie heeft voor creatie. Het DesignAtelier helpt creatieve geesten hun ideeën en hun talenten te ontwikkelen en deze op een gestructureerde en professionele manier toe te passen op hun eigen of een nieuw domein.

Het DesignAtelier is ook een plek waar je terecht komt in een leuke groep van mensen, waarmee je kan sparren over bepaalde ideeën, elkaar feedback geven of waarmee je op binnen- of buitenlandse uitstappen doet en ervaringen deelt. Het is een plek waar ook ruimte is voor gezelligheid en een kop koffie.

Wil je meer weten over praktische zaken zoals de lesuren of de inschrijvingsmogelijkheden? Kijk dan bij atelier. Zin om contact op te nemen? Zeker doen!